sparris recept herrgards

Kasslerlindad sparris med örtmajonnäs, 4 portioner

Ingredienser:

500 g sparris, 1 bunt

200 g Herrgårds skivad kassler

Pensling

0,5 dl mörk sirap

1 msk balsamvinäger

en nypa salt

Örtmajonnäs

100 g helmajonnäs

1 tsk torkad dragon

1 litet knippe persilja

1 litet knnippe timjan

1 tsk vinäger

1 tsk citronolja

Tvätta sparrisen försiktigt så att inte knopparna förstörs. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen, ca 6 cm från roten i vanliga fall. Linda in sparrisarna en för en i skivor av rökt kassler.

Rör ihop en pensling av mörk sirap, balsamvinäger och en nypa salt. Pensla de inlindande sparrisarna, stek i ugn på 225 grader i 8 minuter. Rör under tiden ihop en örtmajonnäs av helmajonnäs, torkad dragon, finhackad persilja, finhackad timjan, vinäger samt citronolja.

Ta ut sparrisarna och låt svalna något. Servera tillsammans med örtmajonnäsen, kokt ägg och färska klippta örter.

Dela receptet

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email