Foto-17-06-2019-13-41-18

Lasagnette på rökt nötstek, 8 portioner

Välgjort storkok som räcker fast man är många kring middagsbordet!

Tomatsås:

400 g rökt nötstek från Herrgårds

1 gul lök

2 morötter

½ solo vitlök eller 3 klyftor vanlig vitlök

1 röd spetspaprika

1 knippe persilja

50 g smör

400 g krossade tomater

2 msk tomatpure

2 dl vatten

Svartpeppar

Ostsås:

50 g smör

1,5 msk vetemjöl

5 dl mjölk

100 g  riven ost

350 g lasagnetteplattor

100 g riven ost

Skala morötterna, löken och vitlöken. Skär alla grönsaker i tärningar, finhacka persiljan och vitlöken. Skär nötsteken i tärningar. Fräs grönsakerna och köttet i smör, häll på krossade tomater, tomatpuré och vatten. Krydda med nymalen svartpeppar och låt puttra några minuter.

Gör under tiden ostsåsen. Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl, låt fräsa en liten stund, tillsättmjölken lite i taget. Låt koka upp under omrörning, tillsätt osten och dra såsen av plattan.

Blanda i en smord form tomatsås och lasagnetteplattor. Täck lasagnetten med ostsåsen och toppa med riven ost. Grädda i 160 gradig varmluftsugn, täck lasagnetten med t.ex aluminumfolie efter 30 minuter, grädda vidare i ytterligare 20-25 minuter tills lasagnetteplattorna är mjuka.

Servera med färsk grönsallad och ringla över lite olivolja.

Dela receptet

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email