Foto-17-06-2019-13-41-18

Lasagnette savunaudalla, 8 annosta

Tee kerralla enemmän, niin riittää monelle!

Tomaattikastike:

400 g Herrgårdsin savunautaa

1 keltanen sipuli

2 porkkanaa

½ solo valkosipuli tai 3 tavallista valkosipuli kynttä

1 punanen suippopaprika

1 nippu persiljaa

50 g voita

400 g tomaattimurskaa

2 rkl tomaattisosetta

2 dl vettä

Mustapippuri

Juustokastike:

50 g voita

1,5 rkl vehnäjauhoa

5 dl maitoa

100 g  raastettu juusto

350 g lasagnelevyjä

100 g raastettua juustoa

Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kaikki vihannekset kuutioiksi, hienonna persilja ja valkosipuli. Leikkaa naudanpaisti kuutioiksi. Ruskista vihannekset ja liha voissa, kaada mukaan murskatut tomaatit, tomaattisose ja vesi. Mausta vastajauhetulla mustalla pippurilla ja hauduta muutama minuutti

Tee sillä välin juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot, anna hautua vähän aikaa, lisää maitoa vähän kerrallaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen, lisää juusto ja ota kastike pois levyltä.

Sekoita voideltuun muotoon tomaattikastike ja lasagnelevyt. Peitä lasagnette juustokastikkeella ja raasta päälle juustoa. Paista 160 asteen kuumailmauunissa, peitä lasagnette esimerkiksi alumiinifoliolla 30 minuutin kuluttua, paista vielä 20-25 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmeät.

Tarjoa tuoreella vihreällä salaatilla ja ripottele päälle vähän oliiviöljyä.

Jaa resepti

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email