Foto 20-06-2019 13 25 20

Bakpotatis med kalkonfyllning

Bakad potatis med rökt kalkonfyllning

Bakad potatis kräver inte många minuter förberedelser även om potatisarna bör vara en bra stund i ugnen. Detta recept är med en krämig fyllning gjort av vår goda rökta kalkonfilé, som fått sällskap av lite tabasco, vitlök, timjan och en massa annat gott. Lunchen fixad i en handvändning!

4 st stora potatisar, t.ex Rosamunda

Aluminiumfolie

 

1 spetspaprika

½ rödlök

3 st vitlöksklyftor

1 knippe timjan

200 g rökt kalkon från Herrgårds

5 stänk rökig tabasco

300 g creme fraiche

1 tsk oxfond

 

Klä in 4 stora potatisar i aluminiumfolie, baka i ugn på 200 grader i ungefär 90 minuter.

Gör under tiden fyllningen: Tvätta paprikan. Skär paprika och rödlök i tärningar, finhacka timjanen och vitlöken. Skär ner kalkonen i små tärningar. Blanda alla ingredienser i en skål, låt stå och dra i kallt så länge potatisen är i ugnen.

Känn med knivspetsen eller med en sticka om potatisen är mjuk. Skär ett snitt på längden på potatisen, fyll med kalkonfyllningen och toppa gärna med färska örter eller salladsskott.

Dela receptet

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email