Foto 20-06-2019 14 48 04

Perunasalaatti savustetulla hirvenlihalla

Tästä tulee vähän kuin lämmin tai haalea perunasalaatti, joka on valmistettu varhaisperunoista, tuoreista sipuleista ja kotimaisista kirsikkatomaateista. Suola ja savumaku savustetusta hirvenlihasta kruunaa teoksen.

600 g varhaisperunaa

50 g voita

sormisuolaa

 

2-3 kevätsipulia

300 g savustettua hirvenlihaa

 

10 kirsikkatomaattia

Vihreä osa kevätsipuleista

 

Tarjoiluun:

Nokare majoneesia tai smetana

Tuoreet yrtit, esimerkiksi timjami ja lehtipersilja

Pese perunat ja puolita pitkittäin. Sulata voi kattilassa, aseta varhaisperunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille, kaada kuuma voi yli ja ripottele päälle runsaasti sormisuolaa. Paista 180 asteen uunissa 25-30 minuuttia.

Samaan aikaan leikkaa pois savustetun hirvenlihan musta savupinta ja leikkaa savuliha noin 1 cm: n paloiksi. Leikkaa sipulin valkoinen osa karkeiksi paloiksi.

Sekoita sipuli ja savustettu hirvenliha mukaan uunipellille, paista vielä 10 minuuttia uunissa.

Ota posi uunista ja anna jäähtyä hieman, leikkaa sipulin vihreä osa ohuiksi viipaleiksi, puolita kirsikkatomaatit.

Sekoita kaikki nopeasti ja tarjoa sellaisenaan, mielellään nokari majoneesia tai smetanaa.

Päälle voit myös leikata yrttejä, jotka löytyy kotoa.

Jaa resepti

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email