Foto 20-06-2019 11 23 06

Perunakeitto

Paahdettua valkosipulia ja savustettua hirvenlihaa, perunakeitto 4-6 henkilölle

700 g perunaa

2 keltasta sipulia

5 kpl valkosipulikynttä

30g voita

8 dl vettä

Muutama oksa tuoretta timjamia

30 ml häränlihafondi

1 tl suolaa

valkopippuria

1 rkl hunajaa

 

1 sitruuna, mehu

 

150 g savustettua hirven lihaa

 

 

 

Kuori perunat, sipulit ja valkosipuli. Pilko valkosipuli hienoksi, pidä erillään. Leikkaa sipulit ja perunat kuutioiksi.

Rusketa valkosipuli voissa, kaada sitten perunat ja sipulit mukaan ja paista hetki. Kaada vesi mukaan, lisää hienonnettu timjami, häränlihafondi, suola, valkopippuri ja hunaja.

Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta levyllä noin 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Sekoita kannu mixerissä tai käsisekoittimella, kunnes keitto on täysin sileä. Purista sitruuna keittoon, sekoita nopeasti ja maista onko riittävästi suolaa, pippuria ja happoa.

Leikkaa savustettu hirven liha pieniksi kuutioiksi. Tarjoiluun muutama roisek hyvän makuista öljyä, kämmen savustettua hirvenlihaa ja vähän hyviä yrttejä.

Maukas leipä ja ateria on täydellinen.

Jaa resepti

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email