Foto 20-06-2019 11 23 06

Potatissoppa

Potatissoppa med rostad vitlök och rökt älg, 4-6 portioner

700 g potatis

2 gula lökar

5 st vitlöksklyftor

30 g smör

8 dl vatten

Några kvistar färsk timjan

30 ml oxfond

1 tsk salt

vitpeppar

1 msk honung

 

1 citron, saften

 

150 g rökt älg

Skala potatis, lök och vitlök. Finhacka vitlöken, håll skillt. Skär lök och potatis i tärningar.

Bryn vitlöken i smöret, häll sen på potatis och lök, och fräs med en liten stund. Häll på vatten, fortsätt med finskuren timjan, oxfond, salt, vitpeppar och honung.

Låt koka upp och låt puttra på plattan ca 20-25 minuter, tills potatisen är mjuk.

Mixa i kannmixer  eller med stavmixer tills soppan är helt slät. Pressa i citronen, mixa snabbt och smaka av mängden salt, peppar och syra.

Skär det rökta älgköttet i små tärningar. Servera med några stänk av en god olja, en näve rökt älgkött och några skott av en god ört.

Ett gott bröd till och måltiden är fullbordad.

Dela receptet