
Ingredienser:
ca 5 g färsk timjan
20 g färsk pepparrot
1 knippelök, det gröna
100g naturell färskost
30 g créme fraiche
5 g citronolja
Svartpeppar ur kvarn
12 st grissini, med eller utan sesamfrön
12 skivor Herrgårds skinka
Smör till stekning
Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, salt, färsk finhackad timjan och lökpulver i en bunke. Låt svällaca 10 minuter. Blanda ner nötfärsen och rör ihop så att smeten blir jämn.Rulla ca 4-5 cm:s bullar, platta ut mellan handflatorna till små biffar. Skär den rökta kasslern igrova stavar, fördela en stav på varje biff tillsammans med någrs kaprisar. Sväng över köttet överfyllningen och forma till avlånga äggformade järpar.Stek på alla sidor i smör i stekpanna, efterstek i 180 gradig ugn 12-15 minuter.Servera med t.ex kokt potatis, gröna ärtor, gräddsky och rårörda lingon.
