notfars jarpar herrgards recept2

Nötfärsjärpar med kapris och rökt kassler, 4 portioner

Ingredienser:

ca 5 g färsk timjan

20 g färsk pepparrot

1 knippelök, det gröna

100g naturell färskost

30 g créme fraiche

5 g citronolja

Svartpeppar ur kvarn

12 st grissini, med eller utan sesamfrön

12 skivor Herrgårds skinka

Smör till stekning

Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, salt, färsk finhackad timjan och lökpulver i en bunke. Låt svällaca 10 minuter. Blanda ner nötfärsen och rör ihop så att smeten blir jämn.Rulla ca 4-5 cm:s bullar, platta ut mellan handflatorna till små biffar. Skär den rökta kasslern igrova stavar, fördela en stav på varje biff tillsammans med någrs kaprisar. Sväng över köttet överfyllningen och forma till avlånga äggformade järpar.Stek på alla sidor i smör i stekpanna, efterstek i 180 gradig ugn 12-15 minuter.Servera med t.ex kokt potatis, gröna ärtor, gräddsky och rårörda lingon.

Dela receptet