Välgjort storkok som räcker fast man är många kring middagsbordet!

Tomatsås:
400 g rökt nötstek från Herrgårds
1 gul lök
2 morötter
½ solo vitlök eller 3 klyftor vanlig vitlök
1 röd spetspaprika
1 knippe persilja
50 g smör
400 g krossade tomater
2 msk tomatpure
2 dl vatten
Svartpeppar

Ostsås:
50 g smör
1,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
100 g riven ost
350 g lasagnetteplattor
100 g riven ost
Skala morötterna, löken och vitlöken. Skär alla grönsaker i tärningar, finhacka persiljan och vitlöken. Skär nötsteken i tärningar. Fräs grönsakerna och köttet i smör, häll på krossade tomater, tomatpuré och vatten. Krydda med nymalen svartpeppar och låt puttra några minuter.
Gör under tiden ostsåsen. Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl, låt fräsa en liten stund, tillsättmjölken lite i taget. Låt koka upp under omrörning, tillsätt osten och dra såsen av plattan.
Blanda i en smord form tomatsås och lasagnetteplattor. Täck lasagnetten med ostsåsen och toppa med riven ost. Grädda i 160 gradig varmluftsugn, täck lasagnetten med t.ex aluminumfolie efter 30 minuter, grädda vidare i ytterligare 20-25 minuter tills lasagnetteplattorna är mjuka.
Servera med färsk grönsallad och ringla över lite olivolja.