Foto-17-06-2019-13-41-18

Lasagnette på rökt nötstek, 8 portioner

Välgjort storkok som räcker fast man är många kring middagsbordet!

Tomatsås:

400 g rökt nötstek från Herrgårds

1 gul lök

2 morötter

½ solo vitlök eller 3 klyftor vanlig vitlök

1 röd spetspaprika

1 knippe persilja

50 g smör

400 g krossade tomater

2 msk tomatpure

2 dl vatten

Svartpeppar

Ostsås:

50 g smör

1,5 msk vetemjöl

5 dl mjölk

100 g  riven ost

350 g lasagnetteplattor

100 g riven ost

Skala morötterna, löken och vitlöken. Skär alla grönsaker i tärningar, finhacka persiljan och vitlöken. Skär nötsteken i tärningar. Fräs grönsakerna och köttet i smör, häll på krossade tomater, tomatpuré och vatten. Krydda med nymalen svartpeppar och låt puttra några minuter.

Gör under tiden ostsåsen. Smält smör i en kastrull och tillsätt vetemjöl, låt fräsa en liten stund, tillsättmjölken lite i taget. Låt koka upp under omrörning, tillsätt osten och dra såsen av plattan.

Blanda i en smord form tomatsås och lasagnetteplattor. Täck lasagnetten med ostsåsen och toppa med riven ost. Grädda i 160 gradig varmluftsugn, täck lasagnetten med t.ex aluminumfolie efter 30 minuter, grädda vidare i ytterligare 20-25 minuter tills lasagnetteplattorna är mjuka.

Servera med färsk grönsallad och ringla över lite olivolja.

Dela receptet