Tee kerralla enemmän, niin riittää monelle!

Tomaattikastike:
400 g Herrgårdsin savunautaa
1 keltanen sipuli
2 porkkanaa
½ solo valkosipuli tai 3 tavallista valkosipuli kynttä
1 punanen suippopaprika
1 nippu persiljaa
50 g voita
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
2 dl vettä
Mustapippuri

Juustokastike:
50 g voita
1,5 rkl vehnäjauhoa
5 dl maitoa
100 g raastettu juusto
350 g lasagnelevyjä
100 g raastettua juustoa
Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kaikki vihannekset kuutioiksi, hienonna persilja ja valkosipuli. Leikkaa naudanpaisti kuutioiksi. Ruskista vihannekset ja liha voissa, kaada mukaan murskatut tomaatit, tomaattisose ja vesi. Mausta vastajauhetulla mustalla pippurilla ja hauduta muutama minuutti
Tee sillä välin juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot, anna hautua vähän aikaa, lisää maitoa vähän kerrallaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen, lisää juusto ja ota kastike pois levyltä.
Sekoita voideltuun muotoon tomaattikastike ja lasagnelevyt. Peitä lasagnette juustokastikkeella ja raasta päälle juustoa. Paista 160 asteen kuumailmauunissa, peitä lasagnette esimerkiksi alumiinifoliolla 30 minuutin kuluttua, paista vielä 20-25 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmeät.
Tarjoa tuoreella vihreällä salaatilla ja ripottele päälle vähän oliiviöljyä.