Bakad potatis med rökt kalkonfyllning
Bakad potatis kräver inte många minuter förberedelser även om potatisarna bör vara en bra stund i ugnen. Detta recept är med en krämig fyllning gjort av vår goda rökta kalkonfilé, som fått sällskap av lite tabasco, vitlök, timjan och en massa annat gott. Lunchen fixad i en handvändning!

4 st stora potatisar, t.ex Rosamunda
Aluminiumfolie
1 spetspaprika
½ rödlök
3 st vitlöksklyftor
1 knippe timjan
200 g rökt kalkon från Herrgårds
5 stänk rökig tabasco
300 g creme fraiche
1 tsk oxfond
Klä in 4 stora potatisar i aluminiumfolie, baka i ugn på 200 grader i ungefär 90 minuter.
Gör under tiden fyllningen: Tvätta paprikan. Skär paprika och rödlök i tärningar, finhacka timjanen och vitlöken. Skär ner kalkonen i små tärningar. Blanda alla ingredienser i en skål, låt stå och dra i kallt så länge potatisen är i ugnen.
Känn med knivspetsen eller med en sticka om potatisen är mjuk. Skär ett snitt på längden på potatisen, fyll med kalkonfyllningen och toppa gärna med färska örter eller salladsskott.
