Foto 31-03-2020 14 07 30

Krämig lammtartar med rosmarin och morot, ca 20 bitar

 

150 g rökt lammstek, skivad eller i bit

1 liten rödlök

2 kvistar rosmarin

½ tsk vitvinsvinäger

200 g creme frâiche

En nypa socker

Svartpeppar

 

Till servering

Valfritt bröd

1 morot

Rosmarin

Frysta tranbär

Skär det rökta lammet i små tärningar. Finhacka rödlöken och bladen av rosmarinen. Blanda lamm, rödlök, rosmarin, vinäger, creme frâicheoch kryddorna. Låt gärna fyllningen stå och dra sig några timmar innan servering.

Strimla jättetunna strimlor av morot, sätt i isvatten ca 10 minuter så blir morotstrimlorna isigt krispiga.

Använd ett bröd du gillar, t.ex rågknäckeknappar eller Malax limpa. Stansa ut eller bryt passliga ca 3×3 cm:s bitar, klicka ut lammröran, ungefär 1 msk per brödbit. Dekorera gärna med frysta tranbär, färsk rosmarin och morotsstrimlor.

Dela receptet