
150 g rökt lammstek, skivad eller i bit
1 liten rödlök
2 kvistar rosmarin
½ tsk vitvinsvinäger
200 g creme frâiche
En nypa socker
Svartpeppar
Till servering
Valfritt bröd
1 morot
Rosmarin
Frysta tranbär
Skär det rökta lammet i små tärningar. Finhacka rödlöken och bladen av rosmarinen. Blanda lamm, rödlök, rosmarin, vinäger, creme frâicheoch kryddorna. Låt gärna fyllningen stå och dra sig några timmar innan servering.
Strimla jättetunna strimlor av morot, sätt i isvatten ca 10 minuter så blir morotstrimlorna isigt krispiga.
Använd ett bröd du gillar, t.ex rågknäckeknappar eller Malax limpa. Stansa ut eller bryt passliga ca 3×3 cm:s bitar, klicka ut lammröran, ungefär 1 msk per brödbit. Dekorera gärna med frysta tranbär, färsk rosmarin och morotsstrimlor.