
Ainesosat:
500 g parsaa, 1 nippu
200g Herrgårdsin viipaloitu kasslseri
Sively
0,5 dl tummaa siirappia
1 rkl palsamietikaa
ripaus suolaa
Yrtiimajoneesi
100 g täysmajoneesi
1 tl kuivattua rakuunaa
1 pieni nippu persiljaa
1 pieni nippu timjamia
1 tl etikkaa
1 tl sitruunaöljyä
Pese parsa varovaisesti, ettei nuput vahingoidu. Leikkaa tai napsauta parsojen kovat ja puisevat tyvet pois. Kääri parsat, yksitellen savukassleri viipaloihin.
Voiteluun: sekoita tummaa siirappia, balsamicoa ja ripaus suolaa. Voitele kääritetyt parsat, paista uunissa 225 astetta 8 minuuttia. Yrttimajoneesi voit samalla valmistaa täysmajoneestista, kuivattua rakuunaa, hienonnettua persiljaa ja timjamia, etikaa sekä sitruunaöljyä.
Ota parsat uunista ja anna jäähtyä hieman. Tarjoa yrttimajoneesin, keitettyjen kanamunien ja tuoreiden yrttien kera.
