Tästä tulee vähän kuin lämmin tai haalea perunasalaatti, joka on valmistettu varhaisperunoista, tuoreista sipuleista ja kotimaisista kirsikkatomaateista. Suola ja savumaku savustetusta hirvenlihasta kruunaa teoksen.

600 g varhaisperunaa
50 g voita
sormisuolaa
2-3 kevätsipulia
300 g savustettua hirvenlihaa
10 kirsikkatomaattia
Vihreä osa kevätsipuleista
Tarjoiluun:
Nokare majoneesia tai smetana
Tuoreet yrtit, esimerkiksi timjami ja lehtipersilja
Pese perunat ja puolita pitkittäin. Sulata voi kattilassa, aseta varhaisperunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille, kaada kuuma voi yli ja ripottele päälle runsaasti sormisuolaa. Paista 180 asteen uunissa 25-30 minuuttia.
Samaan aikaan leikkaa pois savustetun hirvenlihan musta savupinta ja leikkaa savuliha noin 1 cm: n paloiksi. Leikkaa sipulin valkoinen osa karkeiksi paloiksi.
Sekoita sipuli ja savustettu hirvenliha mukaan uunipellille, paista vielä 10 minuuttia uunissa.
Ota posi uunista ja anna jäähtyä hieman, leikkaa sipulin vihreä osa ohuiksi viipaleiksi, puolita kirsikkatomaatit.
Sekoita kaikki nopeasti ja tarjoa sellaisenaan, mielellään nokari majoneesia tai smetanaa.
Päälle voit myös leikata yrttejä, jotka löytyy kotoa.
