Detta blir lite som en varm eller ljummen potatissallad, gjord på nypotatis, färsk lök och inhemska körsbärstomater. Sältan och den rökiga smaken från den kraftigt rökta älgen kronar verket.

600 g nypotatis
50 g smör
flingsalt
2-3 färsklökar
300 g rökt älg
10 körsbärstomater
Det gröna av färsklökarna
Till servering:
En klick majonnäs eller smetana
Färska örter, t.ex timjan och bladpersilja
Tvätta nypotatisen och halvera på längden. Smält smör i en kastrull, sätt nypotatisen på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, häll över det heta smöret och strö över tikligt med flingsalt. Baka i 180 gradig ugn i 25-30 minuter.
Skär under tiden bort den svarta ytan på det rökta älgköttet, skär i ca 1 cm:s tärningar. Skär av det den vita delen av löken, skär i grova bitar.
Blanda med lök och det rökta älgköttet på ugnsplåten, stek ytterligare 10 minuter i ugnen.
Ta ut och låt svalna något, skär det gröna av löken i tunna skivor, halvera körsbärstomaterna.
Blanda hastigt om allting och servera som sådan, gärna med en klick majonnäs eller smetana på.
Klipp gärna över lite färska örter av det vad du har hemma.
