Foto 20-06-2019 14 48 04

Slottspanna med rökt älg

Detta blir lite som en varm eller ljummen potatissallad, gjord på nypotatis, färsk lök och inhemska körsbärstomater. Sältan och den rökiga smaken från den kraftigt rökta älgen kronar verket.

600 g nypotatis

50 g smör

flingsalt

 

2-3 färsklökar

300 g rökt älg

 

10 körsbärstomater

Det gröna av färsklökarna

 

Till servering:

En klick majonnäs eller smetana

Färska örter, t.ex timjan och bladpersilja

Tvätta nypotatisen och halvera på längden. Smält smör i en kastrull, sätt nypotatisen på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, häll över det heta smöret och strö över tikligt med flingsalt. Baka i 180 gradig ugn i 25-30 minuter.

Skär under tiden bort den svarta ytan på det rökta älgköttet, skär i ca 1 cm:s tärningar. Skär av det den vita delen av löken, skär i grova bitar.

Blanda med lök och det rökta älgköttet på ugnsplåten, stek ytterligare 10 minuter i ugnen.

Ta ut och låt svalna något, skär det gröna av löken i tunna skivor, halvera körsbärstomaterna.

Blanda hastigt om allting och servera som sådan, gärna med en klick majonnäs eller smetana på.

Klipp gärna över lite färska örter av det vad du har hemma. 

 

Dela receptet