Foto 09-09-2020 13 56 10

Kantarelltoast med rökt kassler, 2 portioner

150 g kantareller

2 små gula lökar

40 g smör

½ kruka gräslök

1 nypa salt

1 nypa socker

1 nypa svartpeppar

4 skivor rökt kassler

2 skivor ljust bröd

 

Miniplommontomater

Salladsskott

Putsa och ansa kantarellerna, dra eller skär stora kantareller i mindre bitar. Finhacka löken. Torrstek kantarellerna först så att överflödig vätska kokar bort, tillsätt smör och lök. Stek på riklig värme tills löken får lite färg, dra av plattan och smaksätt med salt, socker och nymalen svartpeppar. Vänd ner  finskuren gräslöken när kantarellerna svalnat lite.

 

Bryn den rökta kasslern i en skilld stekpanna, flytta åt sidan kasslern och stek sedan brödskivorna i fettet från kasslern. Montera på en tallrik; bröd, kassler, kantareller och toppa med salladskott och miniplommontomater.

Dela receptet