noin 1 kg munakoisoa (3 kpl)
Suola
Runsaasti oliiviöljyä
4 pientä sipulia
2 porkkanaa
1 solo valkosipuli
Pari oksaa tuoretta rosmariinia
50 g voita
3 rkl tomaattisose
3 tomaattia
Vettä 3 dl
1 tl sokeria
1 mm suolaa
Juustokastike
40 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 kanaliemikuutio
80 g raastettua mozzarellajuustoa
300 g viipaloitua savustettua kinkkua
100 g fetajuustoa

Aseta uuni 175 asteeseen.
Viipaloi munakoisot pituussuunnassa, ripottele suolalla ja anna viipaleiden seistä vähintään 15 minuuttia.
Tee samalla tomaattikastike; hienonna sipuli, porkkana, valkosipuli ja rosmariini. Paista voissa, lisää tomaattisose jonkin ajan kuluttua ja paista mukana. Lisää karkeasti hienonnetut tomaatit, vesi, suola ja sokeri. Anna kiehua 5-10 minuuttia, kunnes kastike sakeutuu hieman.
Tee juustokastike; sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja paista nopeasti, mutta sen ei pitäisi saada väriä. Kaada osa maidosta ja vatkaa tasaisesti, lisää loput maidosta ja liemikuutioista. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, jotta kastike sakeutuu, lisää raastettua juustoa.
Kuivaa munakoisoviipaleet ja paista runsaalla oliiviöljyllä, jotta ne saavat väriä. Kokoa munakoisoviipaleet, viipaloitu kinkku, tomaattikastike ja juustokastike tiiviisti vuokaan joka on noin 25×25 cm:nen. Toista niin, että munakoisoa on vähintään 3 kerrosta. Viimeistele munakoisoviipaleilla ja peitä juustokastikkeella, murene fetajuusto ja muutama oksa rosmariinia.
Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes moussaka on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hieman ja seistä vähän aikaa ennen tarjoilua.