Paahdettua valkosipulia ja savustettua hirvenlihaa, perunakeitto 4-6 henkilölle
700 g perunaa
2 keltasta sipulia
5 kpl valkosipulikynttä
30g voita
8 dl vettä
Muutama oksa tuoretta timjamia
30 ml häränlihafondi
1 tl suolaa
valkopippuria
1 rkl hunajaa
1 sitruuna, mehu
150 g savustettua hirven lihaa

Kuori perunat, sipulit ja valkosipuli. Pilko valkosipuli hienoksi, pidä erillään. Leikkaa sipulit ja perunat kuutioiksi.
Rusketa valkosipuli voissa, kaada sitten perunat ja sipulit mukaan ja paista hetki. Kaada vesi mukaan, lisää hienonnettu timjami, häränlihafondi, suola, valkopippuri ja hunaja.
Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta levyllä noin 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
Sekoita kannu mixerissä tai käsisekoittimella, kunnes keitto on täysin sileä. Purista sitruuna keittoon, sekoita nopeasti ja maista onko riittävästi suolaa, pippuria ja happoa.
Leikkaa savustettu hirven liha pieniksi kuutioiksi. Tarjoiluun muutama roisek hyvän makuista öljyä, kämmen savustettua hirvenlihaa ja vähän hyviä yrttejä.
Maukas leipä ja ateria on täydellinen.