Rökt kött till påsk

Påsken är vårens mathögtid. En tid att njuta av god mat. Oavsett om man är många runt matbordet eller firar påsk själva, tycker vi att påsken kretsar kring just god mat.  Eftersom vi är köttrökare, anser vi att rökt kött har en given plats på bordet. En klassiker till påsk är rökt lamm. Vi erbjuder lammstek, både bit och skivad, men också lammfiol. I år kan vi även erbjuda er rökt anka. Det om något är en riktigt sällsynt delikatess! 

Vi vet hur hög kvalitet det är på finländskt kött och för oss är det en självklarhet att stöda våra producenter. Därför väljer vi att köpa in enbart inhemsk kött till vårt rökeri.

Rökt lamm

Rökt lamm hör påsken till. Vi har valt att köpa in lammstek samt lammfioler. Lammsteken fås både som bit och skivad. Lammfiolen väger ca 1,6 kg och säljs hela  och halva. 

Våra rökta lammfioler finns endast att fås från vår fabriksbutik och Prisma Liselund i Vasa. Rökt lammstek, bit och skivad fås förutom från vår fabriksbutik, även från K-Citymarket Stenhaga i Vasa och KPO butiker.

 

Testa gärna vårt recept på Miniwraps med rökt lammstek och tranbärsmajonnäs 

Rökt anka

Har ni någonsin smakat rökt anka? En riktig delikatess. Fettlagret på den hela ankan gör köttet riktigt mört och saftigt vid rökning. Vill ni ha en smakupplevelse, har ni här påskbordets höjdpunkt!

I södra Finland hittade vi en ankgård. En gård med anor från 1500-talet. Ankorna föds upp utan hormoner och antibiotika. De matas endast med rent, glyfosatfritt spannmål. Bekanta er gärna med ankgården här https://www.wanhantuvanankkala.fi/

 

Fabriksbutikens prislista

Rökt lamm, bit 32,90€/kg

Rökt lamm, skivad 34,90€/kg

Rökt lammfiol, hel/halv 29,90€/kg

Rökt anka, hel 34,90€/kg

Rökta kalkonlår  16,50€/kg

Rökt kalkon, skivad 19,90€/kg

Rökt kalkonfilé, bit 20,90€/kg

 

- Påsken är vårens mathögtid. Då handlar allt om god mat, säger Emilia.