Kantarelltoast med rökt kassler, 2 portioner
Recept

150 g kantareller
2 små gula lökar
40 g smör
½ kruka gräslök
1 nypa salt
1 nypa socker
1 nypa svartpeppar
4 skivor rökt kassler
2 skivor ljust bröd
Miniplommontomater
Salladsskott
Putsa och ansa kantarellerna, dra eller skär stora kantareller i mindre bitar. Finhacka löken. Torrstek kantarellerna först så att överflödig vätska kokar bort, tillsätt smör och lök. Stek på riklig värme tills löken får lite färg, dra av plattan och smaksätt med salt, socker och nymalen svartpeppar. Vänd ner finskuren gräslöken när kantarellerna svalnat lite.
Bryn den rökta kasslern i en skilld stekpanna, flytta åt sidan kasslern och stek sedan brödskivorna i fettet från kasslern. Montera på en tallrik; bröd, kassler, kantareller och toppa med salladskott och miniplommontomater.