Tervetuloa Herrgårdille!

Herrgårdin Lihasavustamon toimintaa pyörittävät toisen sukupolven savustajat – perheyrityksen johdossa on nykyisin aviopari Emilia Vikman ja Dennis Storfors. Savustamon tarina alkoi kuitenkin jo vuonna 1982, kun intohimoinen metsästäjä Maalahdesta tahtoi hyödyntää ympäriltään löytyvän hienon lihan.

 

Metsästyskausi on meneillään!

 

Tiesitkö että savustamme lihasi?

Loka- ja marraskuussa otamme lihoja vastaan savustukseen maanantaisin ja torstaisin klo 10-17


”Minulle mieluisin metsästysmuoto on teeren metsästys. Se tunne kun aamuhämärissä kuljen suonlaitaan ja laitan muutaman teerenkuvan puuhun ja istun reppujakkaralle odottelemaan teerien saapumista. Matkin vähän teerien ääntelyä ja katselen ympärilleni, saatan nähdä suon toisella laidalla hirviemon kulkevan kahden vasan kanssa. Aurinko alkaa nousemaan ja samassa huomaan noin kymmenen teeren parven lähestyvä. Kaksi tulee ihan ampumahollille. Nostan aseen ja laukaisen. Teeri putoaa ensimmäisellä laukauksella. Käyn noutamassa teeren ja otan kuvat alas. Nyt on aika eväiden. Kaadan kuksaan höyryvää kahvia ja otan voileipäpaperista siivun saaristolaisleipää ja siinä Herrgårdsin savustamaa hirvenlihaa ja suolakurkkua. Ajatus palaa kauas menneisyyteen. Näin istuin täällä jo 50 vuotta sitten isäni kanssa. Nyt yksin. Silmäni kostuu, taitaa aurinko häikäistä.”

     – Heikki Lautamäki

Kuva Linus Lindholm