Kermainen karitsan tartar
Reseptit
- 150 g savukaritsan paistia, viipaloituna tai palana
- 1 pieni punasipuli
- 2 oksaa rosmariinia
- ½ tl valkoviinietikkaa
- 200 g crème frâiche
- Hyppysellinen sokeria
- Mustapippuria
Tarjoiluun
Valinnainen leipä
1 porkkana
Rosmariinia
Jäädytetyt karpalot
Leikkaa savukaritsa pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja rosmariinin lehdet. Sekoita karitsa, punasipuli, rosmariini, etikka, crème frâiche ja mausteet. Anna täytteen oleentua muutaman tunnin ennen tarjoilua.
Tee porkkanasta ohuita nauhoja. Laita porkkananauhat kulhoon kylmään veteen ja nosta jääkaappiin noin 10 minuutiksi. Näin porkkananauhat tulevat jäisen rapeiksi.
Käytä haluamaasi leipää, esimerkiksi ruisnappeja tai limppua. Tee limpusta noin 3x3cm sopivan kokosia paloja ja laita täytettä noin 1 rkl leipää kohti. Koristele mielellään jäädytetyillä karpaloilla, tuoreella rosmariinilla ja porkkananauhoilla.
Maukas leipä ja ateria on täydellinen.