Kermainen karitsan tartar

Reseptit

05.03.2024
Kermainen karitsan tartar
  • 150 g savukaritsan paistia, viipaloituna tai palana
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 oksaa rosmariinia
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • 200 g crème frâiche
  • Hyppysellinen sokeria
  • Mustapippuria

     

    Tarjoiluun

    Valinnainen leipä

    1 porkkana

    Rosmariinia

    Jäädytetyt karpalot


Leikkaa savukaritsa pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja rosmariinin lehdet. Sekoita karitsa, punasipuli, rosmariini, etikka, crème frâiche ja mausteet. Anna täytteen oleentua muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Tee porkkanasta ohuita nauhoja. Laita porkkananauhat kulhoon kylmään veteen ja nosta jääkaappiin noin 10 minuutiksi. Näin porkkananauhat tulevat jäisen rapeiksi.

 

Käytä haluamaasi leipää, esimerkiksi ruisnappeja tai limppua. Tee limpusta noin 3x3cm sopivan kokosia paloja ja laita täytettä noin 1 rkl leipää kohti. Koristele mielellään jäädytetyillä karpaloilla, tuoreella rosmariinilla ja porkkananauhoilla.

Maukas leipä ja ateria on täydellinen.