Perunakeitto
Reseptit
700 g perunaa
2 keltasipulia
5 valkosipulinkynsiä
30 g voita
8 dl vettä
Muutama oksa tuoretta timjamia
30 ml naudanlihalientä
1 tl suolaa
valkopippuria
1 rkl hunajaa
1 sitruuna, mehu
150 g savustettua hirvenlihaa
Kuori perunat, sipulit ja valkosipuli. Leikkaa valkosipuli hienoksi, pidä erillään. Leikkaa sipuli ja perunat kuutioiksi.
Ruskista valkosipuli voissa, lisää joukkoon perunat ja sipulit ja paista vähän aikaa. Lisää vesi, hienonnettu timjami, naudanliemi, suola, valkopippuri ja hunaja. Kiehauta ja hauduta liedellä noin 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
Sekoita kannusekoittimessa tai sauvasekoittimella, kunnes keitto on täysin sileää. Purista joukkoon sitruunaa, sekoita nopeasti ja maista suolan, pippurin ja hapon määrä.
Leikkaa savustettu hirvenliha pieniksi kuutioiksi. Tarjoile hyvän öljyn, kourallisen savustetun hirvenlihan ja yrttijen kera.
Hyvä leipä ja ateria on valmis.