Snittar med örtcreme och rökt nöt

Recept

05.03.2024
Snittar med örtcreme och rökt nöt
  • 200 g smetana
  • ca 10 g färska örter, t.ex rosmarin, persilja och timjan
  • ½ tsk citronolja
  • en nypa salt

 

  • 8 skivor herrgårds rökt nöt

 

  • 4 skivor ljust bröd
  • 30 g smör

 

  • 2 st färska persikor
  • Skott av färska örter

Vispa smetanan till hård konsistens. Blanda ner finhackade örter. Smaka av med citronolja och en nypa salt. Ställ i kallt. 

Rosta den rökta nötsteken i 250 gradig ugn i 5 minuter. Låt svalna.

Stansa eller skär ut 8 st runda bitar ur det ljusa brödet. Bryn i smör i en stekpanna, ställ åt sidan och låt svalna.

Montera snittarna med bröd, örtcreme, persika och rostat nötkött. Trä en coctailsticka genom för att få snittarna att hålla ihop. Ringla över en god olja och toppa med skott av färska örter.